Beirout Bourj Hammoud

JRS International – Beiroet 2020

Beste vrienden,

Wellicht hoorde je het nieuws over Beiroet…

Jesuit Refugee Service (JRS) heeft in Beiroet een sociaal centrum en een school waar ze op weg gaan met de meest kwetsbaren van de samenleving: de vluchtelingen.
Op dit ogenblik telt Libanon het grootste aantal vluchtelingen per inwoner: meer dan 2 personen op 5 is vluchteling (vooral Syrische vluchtelingen)…

De regionale kantoren van JRS, de kantoren op het platteland en het sociale centrum en de school van Burj Hammoud werden allemaal zwaar beschadigd, alle zijn ongeveer 1,5 km van het centrum van de explosie verwijderd. Het opkuiswerk en de beoordeling van de schade is begonnen.

Deze explosie vond plaats in een tijd van grote sociale en economische onrust in Libanon,  en daar bovenop kwam de COVID-19 pandemie. De maatschappelijk werkers en psychologen van JRS zijn met man en macht aan het werk. De gebouwen zullen gemakkelijker worden hersteld dan de menselijke wonden…

Omdat JRS de meest kwetsbaren in Libanon begeleiden, hebben ze jouw hulp nodig:
JRS International, met basis in Rome, en de verschillende afdelingen van JRS wereldwijd, waaronder ook JRS Belgium, startten een doneeractie voor Beiroet en vragen dringend jouw financiële steun:

https://jrs.net/en/donate-beirut/.

Het geld gaat rechtstreeks naar wie het geld nodig heeft.

Dank voor je steun!

Hartelijke groet,
Het bestuur.

Steun JRS Libanon:
https://jrs.net/en/donate-beirut/

Save

Save

Save